Tror Apple har trøbbel med iPhone

Tror Apple har trøbbel med iPhone

Apple-aksjen falt da en analytiker sa at iPhone blir forsinket. Andre har nye detaljer om apparatet.

Apple har ennå ikke erkjent at de forbereder seg på å lansere en egen mobiltelefon. Rykter og lekkasjer har gjort kunder og investorer overbevist om en «iPhone» er under utvikling, og mange så fram til en lansering på førstkommende MacWorld-arrangement rett over nyttår.

I går sendte analytiker Ittai Kidron i CIBC World Markets ut et notat der det heter at iPhone-lanseringen er kraftig forsinket i forhold til forventningene.

– Med utgangspunkt i våre kilder, tror vi at tidspunktet for Apples kommersielle iPhone-lansering vil være rundt slutten av første kvartal 2007 eller begynnelsen av andre kvartal 2007, heter det i rapporten.

Om design og funksjonalitet, har Kidron lite å fortelle.

– Vi har ingen nøyaktige detaljer om apparatets formfaktor eller funksjonalitet, men vi tror Apple kan være i ferd med å vurdere opptil tre forskjellige modeller.

Kidron presiserer at en eller to av disse kan være et «narretiltak».

I løpet av dagen falt Apple-aksjen 3,1 prosent på Nasdaq-børsen. Wall Street Journal tror Kidron-notatet forklarer fallet.

Ikke alle analytikere er enige med Kidron. Gene Munster i Piper Jaffray sier til TheStreet.com at han er «90 prosent» sikker på at Apple vil vise iPhone på MacWorld. Han understreker samtidig at det ville vært typisk Apple å vise iPhone i januar, men ikke være i stand til å levere den før i mars eller april.

Menighetsbladet Macworld er stadig optimistisk, og får optimismen bekreftet av analytiker Daniel Amir i WR Hambrecht. Han tror iPhone vil lanseres på Macworld-arrangementet over nyttår, og at salget vil komme i gang ganske raskt, slik at 11 millioner enheter vil selges i løpet av 2007. Han venter at hver iPhone vil ha fire til åtte gigabytes flashminne.

En kjent blogger, Kevin Rose, har lagt ut en video på YouTube der han kommer med flere detaljer om iPhone. Rose vakte oppsikt i september i fjor da han fire dager før lanseringen av iPod nano kom med helt nøyaktige opplysninger om spillerens størrelse, skjerm, navn, lagringskapasitet og pris.

Videoen er ikke spesielt sammenhengende eller seervennlig. Det Rose forteller, er følgende:

  • iPhone får to batterier, en for å spille musikk og en for selve telefonen.
  • iPhone vil støtte begge de rådende mobilteknologiene GSM og CDMA.
  • Skjermen vil være trykkfølsom.
  • iPhone vil ha et uttrekkbart tastatur.
  • 4 GB-utgaven vil koste 249 dollar.
  • 8 GB-utgaven vil koste 449 dollar.

En rapport i Engadget har litt andre vurderinger: iPhone vil ha doble batterier, men verken CDMA eller trykkfølsom skjerm. Derimot vil den støtte 3G.

    Les også:

Til toppen