Tror Apple vil vise fram video-utgave av iPod

Analytikere tror at Apple vil lansere en videoutgave av selskapets iPod-enhet når MacWorld starter denne uken.

Som alltid er det store forventninger til hva Apple vil lansere når MacWorld-messen setter i gang. Selskapet har tidligere annonsert oppsiktsvekkende produkter under disse messene, blant annet under fjorårets messe da den nye iMac-utgaven ble lansert.

I forbindelse med årets messe, som virkelig starter i tirsdag denne uken, ventes det først og fremst at Apple vil annonsere en versjon av selskapets iPod-enhet som kan spille av film. Dette forteller Rob Enderle, analytiker i Giga Information Group, til Reuters.

Men ifølge Enderle ventes det at den nye enheten kun vil fungere sammen med Macintosh-maskiner, i hvert fall i begynnelsen.

Det ryktes også at Apple vil komme med en PDA (Personlig Digital Assistent), men Enderle har ikke videre tro på at det vil skje nå, blant annet fordi Dell nettopp har kommet med et slikt produkt.

Enderle tror heller ikke at det vil komme noen større nyheter når det gjelder Macintosh-maskinene. Dette begrunner han med at det er mye Macintosh-produkter tilstede i distribusjonskanalene.

Men ifølge Enderle ventes det at Apple snart må gjøre et valg når det gjelder prosessorteknologi. Enderle sier til Reuters at dagens prosessor begynner å bli for svak og at Apple derfor vil bytte prosessor i løpet av de neste 12 månedene. Det som er usikkert er om Apple velger å ta i bruk prosessorer fra Intel eller om selskapet vil ta i bruk en ny utgave av PowerPC levert av IBM.

Men Enderle mener det er usannsynlig at en slik avgjørelse vil bli annonsert nå.

Til toppen