Tror bankene vil oppleve flere virusproblemer

DNB Nor har slitt lenge med et virus. Nå advarer Kredittilsynet mot flere angrep.

Tror bankene vil oppleve flere virusproblemer

DNB Nor har slitt lenge med et virus. Nå advarer Kredittilsynet mot flere angrep.

DNB Nor har slitt voldsomt med viruset Viking.gt. Etter at det infiserte en maskin i Norges største bank, spredde det seg og banken har slitt med å få det under kontroll på grunn av en feil i Normans antivirus-programvare.

    Les også:

- Vi ser på dette som en trussel mot den finansielle stabiliteten, sier tilsynsrådgiver Frank Robert Berg, i Kredittilsynet, til Dagens Næringsliv.

Viruset rammet ikke systemene som har med transkasjoner å gjøre, men de ansatte i banken fikk problemer med å bruke sine kontorstøttesystemer.

Kredittilsynet har vært i kontakt med DNB Nor og har så langt ikke funnet noe kritikkverdig, men det har likevel bedt om å få en full rapport når banken har løst problemet, da tilsynet frykter at dette kan bli et problem bankene oftere vil møte.

- Den finansielle stabiliteten i Norge er generelt høy, men vi må regne med at bankene stadig oftere blir angrepet, sier Berg, til Dagens Næringsliv.

DNB Nor tror imidlertid ikke at bankens virusproblemer var et resultat av et målrettet angrep. Derimot kan bankens problemer inspirere andre med onde hensikter til å forsøke seg mot norske banker. Det kan føre til en flom av målrettede angrep.

- Nettbank-kriminalitet har samlet sett ikke påført bankene mer enn noen få hundre tusen kroner i tap i Norge enn, men i andre land har tapene vært langt større, sier Berg, til Dagens Næringsliv.

Problemene er ennå ikke helt over i DNB Nor. På fredag var det fortsatt begrenset med internettilgang for de ansatte i banken.

Til toppen