RESULTATERFINANS

Tror det er plass til enda en aktør

Briiz Telecom blir IP-telefonitilbyder nummer ti, men bruker for høye tall i sine regnestykker.

11. feb. 2005 - 09:53

Nystartede Briiz Telecom kaster seg inn i kampen om kundestrømmen som forventes på bredbåndstelefoni i år, melder Finansavisen. Selskapet oppgir at deres målsetning er å ta ti prosent av de nye kundene i 2005. Fra før av er det ni aktører på Teleprisers liste over IP-telefoniaktører.

- Selv om flere av våre konkurrenter har fått en sterk start er IP-telefoni fortsatt i startgropen. Bransjeeksperter som Norsk Telecom spår at IP-telefoni vil få 250 000 nye kunder i 2005. I dag har 50- 60 000 IP-telefoni, sier daglig leder Arne Aarnes i Briiz Telecom til Finansavisen.

Tallet Aarnes oppgir er noe høyere enn tall som er sirkulert tidligere. Norsk Telecoms anslag er tidligere spådd at IP-telefoniselskapene vil få 200 000 kunder totalt i løpet av 2005 - ikke 250 000 nye kunder. Post- og Teletilsynets anslag er på mer beskjedne 125 000. Briiz sine tall ligger altså henholdsvis 100 000 og 175 000 over disse anslagene.

Men det er liten tvil om at telefoni over bredbåndslinjer er i sterk vekst, og veksten i antall aktører likner veldig på den man så blant videreselgere av mobiltelefoni. I det markedet var det Chess som ble den store vinneren, selv om de kom inn lenge etter selskapet de nylig kjøpte, Sense. Blant disse aktørene var det mange useriøse aktører som gikk dukken etter å ha demonstrert ekstremt dårlig styring og evne til kundebehandling.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.