JUSS OG SAMFUNN

Tror e-post snart blir for gammeldags

Neste generasjon vil erstatte e-post med Facebook-lignende verktøy, tror Nokia.

30. okt. 2007 - 08:43

Nokias forskningssjef Terjo Ojanperäs kom med en oppsiktvekkende uttalelse i Oulu da han framholdt at e-postens tid som kommunikasjonsverktøy internt snart vil være historie.

Å kommunisere med e-post har vært den selvsagte kommunikasjonen over flere år, men nå tvinger nye metoder i form av blogger og sosiale nettverk seg fram.

Nå går Nokias forskningssjef ut og mener bedrifter må åpne for Facebooklignende måter å kommunisere i sine interne IT-systemer om de skal kunne holde produktiviteten oppe i framtiden.

Til Computer Sweden sier han at e-post snart bare er for gamlinger, ettersom hver ny generasjon utvikler sitt eget sett å kommunisere på nett.

De som er unge i dag bruker Facebook og lignende programmer som den selvsagte kommunikasjonskanalen.

- For bedrifter er det livsviktig å finne måter å integrere disse nye kommunikasjonskalene i sine IT-systemer, mener Ojanperä.

Terjo Ojanperä mener at for mange e-poster i løpet av arbeidsdagen er med på svekke produktiviteten.

- Når jeg svarer på en e-post, genereres det enda flere. Facebook og lignende tillempinger er mye mer kommunikativt og effektiv måte å samarbeide på, mener Ojanperä.

I Nokia finnes det rundt 1.700 blogger og 4.000 Nokia-ansatte har egne Facebooksider. Selskapet har også ny plattform for intern posisjonering i mobilen kalt Ilpo i tillegg til egen Second Life-variant der avatarene har mobiler og kan ringe til mobiler i den riktige verden.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.