Tror Facebook lager RSS-leser

Viser fram hemmelig produkt denne uken.

Hva viser Mark Zuckerberg frem av produktnyheter denne uken? En RSS-leser er det heteste tipset, ifølge Techcrunch.
Hva viser Mark Zuckerberg frem av produktnyheter denne uken? En RSS-leser er det heteste tipset, ifølge Techcrunch. (Bilde: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images/All Over Press)

Viser fram hemmelig produkt denne uken.

Kom på kaffe og lær om et nytt produkt, står det å lese i en kryptisk melding Facebook har sendt til amerikansk presse.

– Et lite team har jobbet med en stor idé.

Stort mer sier ikke invitasjonen til en produktlansering som vil skje torsdag førstkommende klokken 19.00 norsk tid.

Det var ABC News som først rapporterte om invitasjonen, som ganske uvanlig er sendt med gammeldags post, komplett med kaffeflekker på papiret.

RSS-leser?

Facebook lanserte i forrige uke såkalte emneknagger («hashtags»), for å merke ord og samtaler med nummertegnet «#», slik at det kan bli enklere å finne og lese innlegg. Akkurat slik sosiale medier som Twitter har hatt lenge.

Hva de har i ermet til avduking torsdag er ikke godt å si, men Techcrunch gjør en overbevisende jobb med sin spekulasjon at det dreier seg om funksjonalitet for å oppdage og lese nyheter (derav kaffeflekken).

Det kan være en funksjon for å se hvilke artikler som trender på Facebook, altså deles mest, men det kan fort vise seg å være en komplett RSS-leser også, tror Techcrunch.

De har funnet spor i kildekoden med henvisninger til «RSS-feeds». Det kombinert med at Google Reader er i ferd med å bli avviklet, samt lanseringen av emneord forrige uke, ser ut til å gi grobunn for spekulasjonene.

    Les også:

Til toppen