Tror flere vil bytte til Mac med Windows

En analytiker tror Windows på Mac kan tredoble Apples andel av USAs hjemmemarked.

Det var en flott dag for Apple på Nasdaq-børsen i går. Framgangen på 1,33 dollar til 58,33 dollar tilskrives positive tilbakemeldinger fra to kjente analytikere.

Den erfarne Apple-observatøren fra Needham, Charlie Wolf, endret sin vurdering av Apple-aksjen fra «hold» til «kjøp». Årsaken er en undersøkelse han nylig gjennomførte blant Windows-brukere. Undersøkelsen tyder på at opptil åtte prosent av alle Windows-brukere vil bytte til Mac med «Boot Camp», en applikasjon som gjør det mulig å kjøre Windows under Mac OS X på den nye Intel-baserte Mac-modellene.

Ifølge Wolf vil en slik økning tredoble Apples andel av det amerikanske hjemmemarkedet, og øke Apples andel av det globale markedet med 75 prosent. Han tror Apples aksjekurs vil vokse til rundt 90 dollar.

Samtidig med rapporten fra Wolf sirkulerte en annen analytiker, Gene Munster fra PiperJaffray, et notat som spår rekordtall for Apple i september-kvartalet. Munster oppgir skolestart, full tilgjengelighet av nye bærbare Mac, Boot Camp og Apples pågående «switcher» kampanje som hovedfaktorer i sin vurdering. «Switcher»-kampanjen går ut på å agitere for hvorfor folk bør bytte fra Windows til Mac.

    Les også:

Til toppen