BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tror ikke på ny ERP-boom

Logicas toppsjef Andy Green forventer ikke en ny ERP-boom etter finanskrisen.

Logicas toppsjef Andy Green er ikke sikker på at ERP-markedet vil komme tilbake til gamle høyder.
Logicas toppsjef Andy Green er ikke sikker på at ERP-markedet vil komme tilbake til gamle høyder.

Logicas toppsjef Andy Green besøkte fredag Oslo for å møte det norske kontoret til IT-tjenesteselskapet som ledes av Gisle M. Eckhoff.

I et intervju med digi.no publisert mandag fortalte Green at de ser muligheter i at offentlige myndigheter i Europa nå kutter i budsjettene.

Blant bedriftene er det det innen bærekraftige løsninger Logica øyner muligheter for vekst.

– Det er særlig to sektorer hvor bærekraftige løsninger vil gjøre seg gjeldene. Den ene er kraftsektoren, den andre er transportsektoren. I begge disse sektorene forventer vi fortsatt store investeringer, sier Green som peker på satsningen knyttet til smart måleravlesning som elektrisitetsselskap over hele Europa er i ferd med å rulle ut.

Dette er også et område som vil bli attraktivt for Logica Norge i årene som kommer.

Forsiktige investeringer

Innen transportsektoren forventer Logica en rekke satsninger for å få folk til å velge offentlig transport, herunder bedre informasjonssystemer og veiprising.

Når det gjelder den viktige industrisektoren i Europa mener Green at aktørene har vært svært forsiktige med investeringene de siste årene. Finanskrisen og de økonomiske problemene som har kommet til overflaten gjør aktørene nervøse. Det investeres i sikkerhet og beslutningsstøtte («business intelligence») samt i løsninger for å gjøre det lettere å kommunisere med kundene.

Slutt for store ERP-prosjekter

Når det kommer til det tidligere så lukrative markedet for ERP-løsninger så er Green ikke spesielt optimistisk på at de store prosjektene vil komme.

– Det vi ikke ser, og noen av oss lurer på om vi vil få se det igjen, er en boom innen ERP. Etter tidligere nedgangsperioder har vi sett en tendens til at selskapene har satset på nye og grandiose prosjekter. Vi er ikke sikker på at det kommer så raskt tilbake. Noen av våre analyser peker mot en modning av virtualisering og bruk av business intelligence. Vi vil se eksisterende løsninger bli omgitt av moderne teknologi i stedet for at man introduserer storskala nyinvesteringer, sier Green.

Skal snu det norske kontoret

Gisle M. Eckhoff tok over sjefstolen i Logica Norge i mai.
Gisle M. Eckhoff tok over sjefstolen i Logica Norge i mai. Bilde: Per Ervland

Gisle M. Eckhoff tok over som sjef i Logica Norge i mai og har siden startet en snuoperasjon.

– Det har vært mye å gjøre. Sist regnskapsår (som ble avsluttet i desember 2010, red. anm.) var ikke imponerende, og vi har brukt mye tid på å snu dette. Det har vært en del diskusjoner om leveransene og kvaliteten på enkelte leveranser. Skal vi vokse så må vi fortjene det, sier Eckhoff til digi.no.

Logica Norge hadde en omsetningsøkning i første halvår med to til tre prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Tidligere i sommer kunne digi.no melde om Domstolsadministrasjonen som var alt annet en fornøyd med Logicas leveranser. Domstolsadministrasjonen drifter alle landets domstoler, og har hyret inn Logica for å drifte IT-systemene sine.

Les mer om den saken her:

– Første halvår har vi hatt en 15 prosent vekst i ordreboken, og sett en signifikant bedring av resultatene. I tillegg har vi gjennomført en rekke forbedringstiltak som har generert positive tilbakemeldinger fra kundene, sier Eckhoff som sier at de vil bli enda flinkere til å bruke Logicas globale løsninger i den norske avdelingen.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.