Tror ikke TV blir stort på mobilen

Mobilbransjen tror TV og film skal bli stort, men 3-sjefen Shlomo Liran rister på hodet.

Mobilbransjen tror TV og film skal bli stort, men 3-sjefen Shlomo Liran rister på hodet.

Mobilbransjen har skaffet seg større båndbredde, men hva skal den brukes til er nå det store spørsmålet. Nå forteller 3-sjef Shlomo Liran at han ikke tror noe på mobil TV. TV er et passivt medium for sofagriser, sier han ifølge svenske idg.se.

Han betviler at noen virkelig er interessert i å se film på en så liten skjerm.

Både Nokia, Samsung, Sony Ericsson og LG Electronics prøver nå å tilpasse tv til mobiltelefon, men møter sterk skepsis fra Liran.

Han framholder det store skillet i bruksmønsteret på ordinær tv og mobil-tv. Tv er noe man konsumerer passivt opptil flere timer i sofaen, og er ikke for de mobile brukerne som er på farten, mener han.

Mobilen er et aktivt medium som man integrerer med og som man bare i snitt bare noen få minutter hver gang.

Shlomo Liran vil heller bytte ut tv med videotjenester. I Italia har en tjeneste fått stor framgang. Her legger mobilbrukere ut sine egne filmer som andre brukere kan betale for å laste ned.

Pengene deles mellom operatøren og den som har laget filmen.

NRK deler neppe samme syn som Liran.

Under IT-tinget i Sandefjord i forrige uke fortalte ansvarlig for mobile tjenester i NRK, Bjarne Andre Myklebust om en rekke bruksområder for mobil-tv.

    Les også:

Et eksempel på dette er dramaserien Dealine Torp av Nils Gaup. Dette er en serie over 11 episoder som vil være lite tilpasset mobilen. Men med tillatelse av Gaup og omredigering fra ham har dette blitt en ny tjeneste på mobilen.

Deadline Torp har nå blitt til 11 «mobisoder», der hver film er på ett minutt og 30 sekunder.

Ett minutt og 30 sekunder anses som et fornuftig tidsanslag for den mobile bruker som ofte bruker mobilen for å slå i hel tiden på buss, holdeplasser og i andre venteperioder.

NRK skal allerede tjene millioner på sine innholdstjenester på mobil.

Til toppen