Tror investorene må betale for UMTS-satsingen

Seniorrådgiver hos Post- og teletilsynet, Jan Petter Sæther tror ikke prisen på UMTS-tjenester vil øke nevneverdig selv om det skal investeres betydelige summer i fire mobilnett.

- Det er min overbevisning at dette ikke blir dyrt for brukerne og at det kanskje heller blir dyrt for investorene, sier han.

Sæther sa under en presentasjon av telestatistikk for 1999 hos Post- og teletilsynet tirsdag at en heller ikke bør se for seg høyere kostnader ved innføring av GPRS som kommer første kvartal neste år.

- Kostnadene går ned for hver enhet, slik at om en ser en ti-dobling av kapasitet vil en neppe se en dobling av prisen, sier han.

Om prisen blir for høy tror Sæther at kunden rett og slett lar være å kjøpe tjenestene som tilbys, selv om de gir høyere hastigheter, noe UMTS gjør.

Sæther tror årsaken til at Telenor og NetCom har fulgt hverandre så tett som de har gjort kan være et signal om at konkurransen fungerer, men mener samtidig at mobildelen av telemarkedet kanskje er den delen der en har minst grad av konkurranse i dag fordi den inntil nylig bare har bestått av to operatører.

Til toppen