BREDBÅND

Tror kabel-tv vil dø ut, nå som det blir mulig å kjøpe bredbånd alene

Get og Canal Digital gir begge opp koblingssalget.

Tv-distributørene Get og Canal Digital varsler begge at de vil slutte å tvinge kundene til å abonnere på både bredbånd og kabel-tv.
Tv-distributørene Get og Canal Digital varsler begge at de vil slutte å tvinge kundene til å abonnere på både bredbånd og kabel-tv. Bilde: Terje Bendiksby, NTB scanpix
NTB
18. aug. 2016 - 07:37

Oslo (NTB): I løpet av høsten blir det fritt fram for å bare kjøpe internett og ikke kabel-tv fra Get og Canal Digital. Om noen år vil kabel-tv forsvinne helt, spår eksperter.

Tv-distributørene Get og Canal Digital varsler begge at de vil slutte å tvinge kundene til å abonnere på både bredbånd og kabel-tv.

Mer valgfrihet

Sammenkobling av disse produktene har vært en torn i øyet på Forbrukerombudet, som har krevd større valgfrihet på vegne av tv-seerne, noe folk nå får, skriver Klassekampen.

Strategidirektør Morten Holst i det digitale rådgivningsselskapet Innocode er ikke i tvil om hvor det vil ende.

– Fortsetter utviklingen som den gjør nå vil kabel-tv være mer eller mindre utfaset innen fem til sju år, på samme måte som fasttelefonen forsvant etter hvert, sier han til avisen.

Han får støtte fra Erik Solberg i mediebyråbyrået Carat.

– Vi vil ikke se et stort skille over natten, men på sikt tror jeg coaxkabelen vil forsvinne fra tv-stua, mens eternettkabelen overlever og gir folk tilgang til det de trenger av tv over internett, sier Solberg.

I Norge er det Telenor-eide Canal Digital og Get som dominerer markedet for kabel-tv. I fjor hadde de to selskapene en markedsandel på 93 prosent, noe som utgjør om lag én million kunder. Begge bekrefter overfor Klassekampen at de har planene klare for å innføre valgfritt abonnement på tv og internett innen utløpet av året. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.