Tror Linux tjener på Microsofts piratjakt

Tror Linux tjener på Microsofts piratjakt

Linux får flere brukere når Microsoft skjerper kampen mot piratkopier, tror IDC.

Det blir stadig vanskeligere og mindre fordelaktig å være Windows-pirat. Det har Microsoft sørget for, gjennom løsninger som Windows Genuine Advantage (WGA) og aktivisering. Det kommer stadig nye cracks som omgår dette, men det er blitt et ganske kontinuerlig kappløp med nye tiltak fra Microsoft, noe som krever en del innsats. Det er ikke sikkert alle piratene vil ønske å være med lenger, uten at det gjør lysten til å betale noe større. Det mener i alle fall analyseselskapet IDC.

I en oversikt over selskapets viktigste spådommer for infrastrukturprogramvare i 2007, er den følgende inkludert:

"Microsofts antipiratinnsats rundt klientoperativsystemet vil slå tilbake. Microsofts antipirat-kampanje vil drive kunder i retning av Linux".

IDC-analytiker Al Gillen utdyper overfor InformationWeek. Han mener at mens det er sant at det å miste brukere som ikke betaler for programvare muligens er bra for Microsoft, så vil det helt sikkert føre til en oppgang i markedsandelen til Linux over tid.

– Vi tror ikke dette er en seier bare for Microsoft. Det kommer til å akselerere Linux-markedet i tillegg, sier Gillen. Han tror dog ikke at økningen vil være dramatisk eller skje brått, men venter en noe større vekst de neste 12 månedene på grunn av WGA-programmet.

– Dette skaper et større og mer robust økosystem for Linux, noe som kan bidra til å akselerere veksten en anelse.

Til toppen