Tror MBA-utdanning gir realt lønnshopp

Rekrutteringsselskapet Jobline Norge har gjennomført en undesøkelse blant 300 av sine kandidater som alle konkurrerer om en plass på BIs MBA-studium. Kandidatene regner med at en MBA-tittel vil øke lønnen deres betraktelig.

En MBA-utdanning vil åpne nye karrieremuligheter og øke lønnen betraktelig, skal man tro en undersøkelse Jobline Norge har gjennomført blant over 300 kandidater som konkurrer om en plass på BIs MBA-studium som starter til høsten.

- Flesteparten av kandidatene som er tilgjengelig i vår CV-database har høyskole eller universitetsutdanning. Derfor gikk vi ut med et tilbud der en av dem får plass når høstens kull blir tatt opp. Det viste seg at det er stor interesse for videreutdanning i denne gruppen, forteller Jobline-sjef Haakon Gellein i en pressemelding.

Over halvparten av søkerne vil ta et MBA-studium fordi de regner med at det åpner nye karrieremuligheter for dem, mens hver fjerde kandidat sier at personlig utvikling er den viktigste faktoren.

- Medarbeidernes lojalitet til bedriften er kun tilstede så lenge arbeidsoppgavene er attraktive og betingelsene er riktige. Folk bytter jobb oftere og oftere. Denne trenden blir en av norske selskapers største utfordringer fremover, tror Gellein.

Litt under halvparten av søkerne tror en MBA-tittel vil gi et lønnshopp på rundt 30 prosent, hver tredje tror at lønnen vil øke med 50 prosent, mens 16 prosent ser for seg dobling av lønningsposen etter utdanningen. Kun fem prosent tror ikke studiet vil påvirke lønnen.

- Dyktige medarbeidere er allerede en mangelvare i en rekke bransjer. Lønningene vil fortsette å stige i årene som kommer. Medarbeidere med god utdanning og erfaring vil være gull verdt i den nye økonomien, men de vil kjenne sin pris og kreve den, mener Jobline-sjefen.

Vi gjør oppmerksom på at digitoday.no har et samarbeid med Jobline Norge AS

Til toppen