BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tror Microsoft blir nødt til å lage Windows for ARM

ARM satser på 75 prosent andel i prosessormarkedet for mobile enheter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. juli 2009 - 10:02

Microsoft kan bli stående uten støtte for den dominerende prosessorarkitekturen for mobile enheter, dersom ikke selskapet innen få år sørger for at Windows kan kjøres på ARM-baserte prosessorer.

- Jeg kan ikke kommentere hva Microsoft kommer til å gjøre, men innen 2013 tror vi at vi vil ha 75 prosent av markedet for mobile enheter, og hvis Microsoft ikke støtter oss, kommer selskapet til å miste en veldig stor bit av kaken.

Dette sier Bob Morris, direktør for mobil databehandling hos ARM, i et intervju med PC Pro. Med mobile enheter mener Morris trolig også netbooks. Googles Android-operativsystem kan kjøres slike enheter, og Qualcomms ARM-baserte SnapDragon-brikker har begynt å dukke opp i netbooks.

Representanter for Microsoft har tidligere uttalt at det ikke er aktuelt å støtte ARM-arkitekturen med Windows 7. Selskapet mener at disse prosessorene ikke leverer tilstrekkelig med ytelse. Windows Mobile støtter derimot ARM, men leverer ikke den samme funksjonaliteten som en vanlig Windows-versjon.

- Windows 7 på ARM er ikke et teknisk problem, det er en forretningsproblem, mener Morris.

- Hvis du har et stort operativsystem, og ikke engang vurdere de nedarvede tingene, og teknker på alt det som må flyttes over til en nye arkitektur, så er det en stor, finansiell forpliktelse. Microsoft som selskap trenger virkelig en grunn for å forplikte seg på denne måten, og vi tros at selskapet nærmer seg en slik forpliktelse, sier Morris.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.