Tror Microsoft vil kuppe Yahoos styre

Microsoft skal være i ferd med å forberede en kampanje for å bytte ut styret i Yahoo.

Tror Microsoft vil kuppe Yahoos styre

Microsoft skal være i ferd med å forberede en kampanje for å bytte ut styret i Yahoo.

Avisa New York Times viser til ikke-navngitte kilder i en artikkel der det heter at Microsoft forbereder en kampanje for å få sine egne folk inn i styret til Yahoo. Hensikten er å få Yahoo til å godta selskapets bud som dagens styre har avvist.

    Les også:

Fristen for å nominere kandidater til Yahoos styre er 13. mars. Yahoos aksjonærer samles til årsmøte i juni.

Microsoft har hittil nektet å høyne sitt bud på 31 dollar per Yahoo-aksje, som anslås i dag å være verdt i overkant av 41 milliarder dollar. Analytikere tror budet til slutt vil måtte økes til 35 dollar per Yahoo-aksje. Det vil øke budets faktiske verdi til rundt 47 milliarder dollar.

En kampanje rettet mot Yahoos aksjonærer for å bytte ut styret anslås å ville koste mellom 20 millioner og 30 millioner dollar. Opplysningene til New York Times er ikke bekreftet av andre aviser, men til både Wall Street Journal og Reuters sier analytikere at utspillet ikke er usannsynlig og kan til og med være et lurt taktisk trekk, ikke nødvendigvis for å erstatte et høyere bud, men hovedsakelig for å øke presset på Yahoo.

Wall Street Journal advarer at forsøk på å endre selskapers motstand mot fiendtlige oppkjøp ved å velge inn nye styrerepresentanter historisk sett ikke har vært spesielt vellykkede.

Til toppen