Tror næringslivet raskt går for Vista

Microsoft går høyt ut med tall for hvor raskt næringslivet vil ta i bruk Vista, men analytikerne er skeptiske.

Tror næringslivet raskt går for Vista

Microsoft går høyt ut med tall for hvor raskt næringslivet vil ta i bruk Vista, men analytikerne er skeptiske.

Microsofts nye operativsystem har vært forsinket ved flere anledninger, men nå nærmer det seg med stormskritt. Bedriftskundene vil få sine utgaver før jul, mens de private kundene må vente til etter nyttår.

Nå går Microsoft ut og sier at de forventer at bedriftskundene går over til Windows Vista og det i et raskere tempo enn hva som var tilfelle med dagens Windows XP.

    Les også:

Tolv måneder etter lansering forventer Microsoft at Vista vil være installert på dobbelt så mange maskiner som det Windows XP var på samme tidspunkt. Selskapet begrunner det med

– Vista er bygd for næringslivet. Vi gir dem verktøyene for å komme raskere ut porten med Vista. Vårt mål er å oppnå en dobbelt så rask utrulling av Vista sammenlignet med alle andre operativsystemer, sier Brad Goldberg, sjef for Windows produkt administrasjon til CNet News.

Ifølge analyseselskapet IDC var Windows XP installert på cirka 10 prosent av bedrifts-PC-ene ett år etter lanseringen. Med andre ord tror Microsoft at hver femte kontor-PC vil kjøre Windows Vista innen julen 2007.

Analytikerne er ikke like optimistiske som Microsoft.

– Å klare 20 prosent innen de første 12 månedene er nesten umulig. De har gjort alt riktig, men utrullingen vil bli drevet mer av bedriftenes utviklings- og utrullingssykluser enn av hva Microsoft har gjort for å smøre hjulene, sier IDC-analytiker Al Gillen

IDC på sin side tror på en utrullingstakt omtrent på linje med Windows XP-utrullingen. Deres prognoser tilsier at cirka 11 prosent av bedrifts PC-ene vil kjøre Windows Vista etter et år.

Windows XP kom kort tid etter Windows 2000, som var en stor oppgradering fra tidligere versjoner. Det ble regnet som en relativ langdryg utrulling. Det tok tid før næringslivet oppgraderte sine maskiner.

Til toppen