Tror nettet kan forhindre spillegalskap

Tidligere P4-redaktør Anne Jortveit er i gang med et kort engasjement i Norskespill.no og mener Internett gir større muligheter til å begrense avhengigheten av pengespill.

Tidligere P4-redaktør Anne Jortveit er i gang med et kort engasjement i Norskespill.no og mener Internett gir større muligheter til å begrense avhengigheten av pengespill.

Humanitære organisasjoner og andre aktører har den siste tiden måttet tåle mye kritikk for sin satsing på pengespill og da spesielt automater. Både Norsk Tipping og flere humanitære organisasjoner får på pukkelen for å utnytte spillavhengigheten blant nordmenn, spesielt blant unge folk.

Norskespill.no er et nytt selskap som har en allianse av ti humanitære organisasjoner som hovedeier og satser på å lykkes med pengespill over Internett. I løpet av noen uker lanserer selskapet online-pengespill etter å ha fått tildelt konsesjon av Lotteritilsynet.


En av de ferskeste som selskapet har hentet inn i forbindelse med lanseringenr, er tidligere redaktør i radiokanalen P4, Anne Jortveit.

Hun sluttet i P4 etter en disputt med daværende konsernsjef Cecilie Norland om redaktørstillingen.

- Jeg har avsluttet mitt arbeid der og har ingen planer om å komme tilbake dit. Jeg har absolutt ingen triste følelser for P4, det var et eventyr, er alt det Jortveit vil si om saken i dag.

Det siste halve året har hun vært heltidsmamma for barna sine og startet først å jobbe igjen på nyåret.

De nærmeste månedene vil hun ha et engasjement på deltid for Norskespill.no, som rådgiver for den nye administerende direktøren Knut Lindh.
På begynnelsen av 90-tallet jobbet Jortveit sammen med Lindh i startfasen av TV 2.

- Jeg har jo endel erfaring fra media og har jobbet både med lanseringer og konsesjoner tidligere, ikke minst fra den poltiske siden, sier hun til digi.no.

Jortveit har vært aktiv politiker i ungdomsfløyen til Senterpartiet, Senterungdommen, og har også hatt Stortinget som arbeidsplass.

Nå trer hun inn på et nytt område, Internett, der hun også kan jobbe for ideelle formål.

- Det som gjør dette så spennende er at jeg kan lære mer om Internett. I tillegg vil jeg gjerne gjøre en innsats for humanitære organisasjoner, sier hun og mener at den siste tids debatt om utnyttelse av spillavhengige nordmenn slett ikke har tatt fra henne lysten til å jobbe med pengespill.

Heller tvert imot:

- På nettet kan vi være med å begrense utviklingen av avhengighet. Spillene vi jobber med har 18-års-grense og ingen får lov til å spille for mer enn 1.500 kroner i uka. Dette mener jeg kan begrense muligheten til å spille seg blakk, sier hun og opplyser at de som vil, kan begrense ukeinnsatsen til lavere enn 1.500 kroner. Og da kan de ikke justere grensen opp igjen etterpå.

Norske Spill vil satse mye på sikkerheten rundt spillene, blant annet med sjekk av personnumre og kontonumre. Noe nærmere beskrivelse av hvordan den sikkerheten skal forvaltes, verken kan eller vil Jortveit gå nærmere inn på.
Til toppen