ANALYSER

Tror Nokia får fart på WinPhone-salget

Men ikke at selskapet greie å følge veksten i smartmobilmarkedet.

Nokias Lumia-mobiler ventes å stå for en stor andel av det totale salget av Windows Phone i 2012 og 2013.
Nokias Lumia-mobiler ventes å stå for en stor andel av det totale salget av Windows Phone i 2012 og 2013. Bilde: Nokia
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. jan. 2012 - 13:28

Nokia vil levere 37 millioner Windows Phone-baserte smartmobiler i år. Det estimerer investeringsbanken Morgan Stanley i en rapport, som er gjengitt av AllThingsDigital. Dette utgjør nesten av halvparten av smartmobilene som banken venter at Nokia vil selge neste år. De resterende 40 millionene vil være Symbian-baserte.

I 2013 estimerer Morgan Stanley med at Windows Phone vil dominere i Nokias smartmobilleveranser, slik at hver femte smartmobil fra selskapet vil være basert på Microsoft plattform. Men totalleveransen av smartmobiler fra Nokia vil ikke være høyere enn 80 millioner, ifølge investeringsbankens estimater.

Dette betyr at selskapet i de kommende to årene bare vil øke salget av smartmobiler det estimerte tallet 77 millioner i fjor til 80 millioner i 2013. Dette i et marked som i de siste har vokst med 40 prosent i året.

Det kan selvfølgelig være at Morgan Stanley venter en bråstans i veksten til det totale smartmobilmarkedet, men dette omtale ikke i artikkelen til AllThingsDigital.

I 2010 solgte Nokia omtrent 100 millioner Symbian-basert smartmobiler, som da var markedsledende.

Nokias salg av smartmobiler mellom 2004 og 2013. De tre siste årene er estimater. <i>Bilde: Morgan Stanley</i>
Nokias salg av smartmobiler mellom 2004 og 2013. De tre siste årene er estimater. Bilde: Morgan Stanley

For Windows Phone isolert sett er estimatene til Morgan Stanley relativt gode nyheter. Det ble trolig solgt færre enn ti millioner Windows Phone-baserte smartmobiler i fjor, så en økning til 37 millioner bare hos Nokia vil være en betydelig vekst.

Nokia er heller ikke den eneste leverandøren av Windows Phone-baserte smartmobiler, men vil raskt bli den største.

Morgan Stanley mener at HTC vil levere omtrent 6 millioner Windows Phone-baserte smartmobiler i 2012 og 10 millioner i 2013.

Også Samsung, Acer, Dell, Fujitsu Toshiba og ZTE lanserte nye Windows Phone-mobiler i fjor. Flere av disse vil nok også bidra til salg av Windows Phone i 2012 og 2013.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.