RESULTATERFINANS

Tror norske IT-aktører kan selge i India

Sjefen for det indiske IT-bransje-foreningen ESC, Nalin Kohli, mener norske IT-selskaper bør åpne salgskontorer i India.

3. mars 2006 - 08:40

Nalin Kohli, sjef for den indiske IT-bransjeorganisasjonen ESC var tidligere i uken i Norge. Hovedmålet var å lokke norske selskaper til Indiasoft 2006 som går av stabelen 20-21 mars. Fristen er nok veldig kort, men Kohli lokker med et enormt marked.

For India har til tross for sin nå lange erfaring på IT og en million ansatte- store IT-sektor nesten ikke egen programvareproduksjon.

- India kjøper det meste av sin programvare fra utenlandske selskaper. Det er finnes en håndfull leverandører av økonomisystemer, blant annet Tally. 95 prosent av indisk IT-bransjen leverer tjenester, ikke programvare, sier Kohli til digi.no.

    Les også:

Han mener derfor at India, med 1,3 milliarder innbyggere representerer en stor mulighet for norske programvareselskaper. Kohli spør digi.no om ikke Norge har en rekke programvareselskaper innen bransjene vi er mest kjent for - olje/gass og fiske.

- Programvaren må oversettes til engelsk og så må man eventuelt gjøre mindre tilpasninger til lokale skatteregler eller andre lokale behov, påpeker Kohli.

Han mener det er innen nisjer norske programvarebransjen har størst muligheter og påpeker at et indisk kontor vil kunne fungere som base for hele det asiatiske markedet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.