Tror ny Pentium 4 blir billig

Flere analytikere mener at Intel vil selge Pentium 4-oppfølgeren Prescott langt billigere enn tidligere antatt.

Flere analytikere mener at Intel vil selge Pentium 4-oppfølgeren Prescott langt billigere enn tidligere antatt.

Ryktene går i forkant av det mange tror blir Intels lansering av nye Pentium 4-prosessorer på mandag.

Så sent som i begynnelsen av denne uken, var det antatt at den første utgaven av Intels Pentium 4-brikker basert på Prescott-arkitekturen, ville koste omkring 600 dollar ved lanseringen. Det var også forventet at prisen raskt ville synke til omkring 400 dollar når nyere og raskere brikkere ble tilgjengelige. Dette ville ha vært i tråd med Intels tidligere prispolitikk.

Nå sier flere analytikere til blant annet Reuters og Wall Street Journal at Intel vil gå til frontalangrep på AMD gjennom å prise Prescott-prosessorene langt lavere enn tidligere antatt. Prisen som nå antydes for 3,4 GHz-utgaven ligger mellom 410 og 420 dollar.

Intel nekter å kommentere prisene før lanseringen som etter alt å dømme vil skje 2. februar, men det er ventet at selskapet vil kutte prisene på de fleste av dagens Pentium 4-prosessorer allerede i løpet av helgen.

Brenda Rarick, en talskvinne for AMD, sier til Reuters at AMD ikke vil kutte prisene kommende uke, men hun vil ikke gå nærmere inn på når et slikt priskutt eventuelt vil komme.

Til toppen