Tror på Bluetooth trass Microsofts avvisning

Microsofts avvisning svekker ikke interessen for Bluetooth, mener analyseselskapet Allied Business Intelligence som tror på 1,4 milliarder Bluetooth-noder innen 2005.

Microsofts avvisning svekker ikke interessen for Bluetooth, mener analyseselskapet Allied Business Intelligence som tror på 1,4 milliarder Bluetooth-noder innen 2005.

Det ble nylig kjent at Microsoft ikke vil inkludere Bluetooth-drivere i Windows XP når denne slippes til høsten. Selskapet mener teknologien ikke er tilstrekkelig moden og viser blant annet til at Bluetooth-apparater som svarer til dagens spesifikasjoner likevel ikke greier å kommunisere med hverandre.

Analyseselskapet Allied Business Intelligence (ABI) som spådde i september i fjor at tallet på Bluetooth-noder ville øke fra 56 millioner i 2001 til 1,4 milliarder i 2005, mener Microsofts beslutning ikke vil få negative konsekvenser for Bluetooth-industrien. Analytikerne i selskapet peker på at det allerede finnes Bluetooth-drivere for alle dagens Windows-utgaver, og at man uten videre kan gå ut fra at det også vil bli skrevet drivere til Windows XP. Blant annet har sterke PC-aktører som Dell, Toshiba og Siemens understreket at de akter å bidra aggressivt til å fremme Bluetooth-teknologien.

ABI avviser også antydningen om at trådløst lokalnett etter spesifikasjonen IEEE 802.11b utgjør noe alternativ til Bluetooth. Selskapet viser blant annet til at trådløst lokalnett aldri vil være i stand til å tilpasse seg kravene som mobiltelefoner og hånd-PC-er stiller til kostnader, fysisk størrelse og energiforbruk.

Når det gjelder innbyrdes Bluetooth-kompatibilitet, tror ABI dette problemet vil være løst i løpet av 2002.


ABI arrangerer i begynnelsen av mai en internasjonal Bluetooth-samling i New York - Bluetooth 2001: Gateway to Connectivity - med innledere fra blant andre Ericsson, Motorola, IBM, Dell, KPMG, ZiLOG, og Siemens. Her blir det fokus på utviklingen av Bluetooth-spesifikasjonen og på hvordan man skal sikre at Bluetooth-komponenter kommer ned på det lovede prisnivået på fem dollar per stykk.

I begynnelsen av juni slår det internasjonale konsortiet Bluetooth SIG med nok et storstilt arrangement. Bluetooth Congress 2001 i Monaco samler 165 innledere fra over 100 selskaper, og omfatter verdens hittil største utstilling av Bluetooth-utstyr, tre ganger så stor som den ved samme samling i fjor.

Til toppen