KARRIERE

Tror på dype kutt i Microsoft

Opptil 12.000 årsverk forsvinner, ifølge analytiker.

Microsoft-toppsjef Satya Nadella (bildet) varslet i forrige uke en kraftig omstilling i selskapet. Analytiker Rick Sherlund tror selskapet nå vil kvitte seg med mellom 5-10 prosent av staben.
Microsoft-toppsjef Satya Nadella (bildet) varslet i forrige uke en kraftig omstilling i selskapet. Analytiker Rick Sherlund tror selskapet nå vil kvitte seg med mellom 5-10 prosent av staben. Bilde: (c) Daniel Schnettler/dpa/Corbis/All Over Press
14. juli 2014 - 10:52

Ryktene har svirret i mange uker nå.

Det er duket for masseoppsigelser i Microsoft, få måneder etter at IT-giganten fullførte oppkjøpet av Nokias mobildivisjon og fikk 25.000 nye ansatte på lønningslistene.

Det hevder den anerkjente Microsoft-eksperten og analytikeren Rick Sherlund i Nomura Securites.

Microsoft har per i dag en samlet arbeidsstyrke på 127.104 ansatte etter overtakelsen. Det viser offisielle tall.

Av disse vil mellom 5 og 10 prosent miste jobbene sine, hvis vi skal tro Sherlund som har fulgt programvaregiganten tett i en mannsalder.

I såfall kan dette bli den største nedbemanningen i selskapets historie.

Sherlund venter ifølge Cnet at masseoppsigelsene blir offentliggjort tirsdag til uken, da Microsoft legger fram sitt (avvikende) regnskap for fjerde kvartal og finansåret 2014 som helhet.

Verken det enorme anslaget, som ifølge analytikeren betyr kutt av et sted mellom 6.300 og 12.700 stillinger, eller kuttrunden som sådan er bekreftet eller kommentert av Microsoft. Selskapet har ifølge Cnet nektet å kommentere opplysningene.

Derimot varslet toppsjef Sayta Nadella på tampen av forrige uke en kraftig omstilling i Microsoft. I et brev som gikk ut til samtlige ansatte, og som fikk bred pressedekning, gikk han langt i å antyde at endringene de står overfor også vil innebære oppsigelser. Han sa blant annet at ingen områder er fredet.

Ingen vil være overrasket over at Microsoft kan finne såkalte synergieffekter etter oppkjøpet av Nokia. I praksis betyr det at stillinger vil forsvinne. Hvor mange får vi trolig først bekreftet ved fremleggelsen av årsregnskapet til uken.

I dag jobber om lag halvparten av Microsofts ansatte i USA, totalt 61.313 personer. Vel 43.000 av disse jobber i Seattle-regionen i hjemstaten Washington.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.