BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tror på en reell konkurranse

Konkurransetilsynet vurderte flere muligheter inkludert at Telenor skulle selge seg ned i SOL og mulighet for fisjon av Schibsted Nett. Selv om avtalen partene kom fram til reduserte tilsynets bekymringer, er de ikke helt borte, sier Konkurransetilsynets direktør Einar Hope til digi.

Frode Eriksen
18. juni 1997 - 15:31

Konkurransetilsynet vurderte fra starten alle muligheter, inkludert at Telenor eventuelt skulle selge seg ned i SOL (Scandinavia Online) og en fisjon av hele samarbeidsprosessen som Telenor og Schibsted satte i gang 8. november i fjor. Hope sier at en fisjonsløsning ble lagt til side ganske tidlig i prosessen.

Det er Konkurranseloven som sier at partene skal innkalles til forhandlinger før tilsynet kommer med sitt vedtak. Det var disse forhandlingene som endte i Konkurransetilsynets vedtak tirsdag kveld som gjorde at det ble satt et foreløpig punktum for tilsynets vurdering av Internett-samarbeidet.

- Den løsningen vi kom fram til reduserte vår bekymring for at Telenor og Schibsted skulle begrense konkurransen på dette markedet, sier Hope. - Vi mener de vilkårene vi kom fram til gjør at vår bekymring er redusert, men den er ikke eliminert.

Hope sier at partene hadde en god dialog i forhandlingene om en løsning og at det var snakk om reelle forhandlinger.

- Jeg skal ikke si at forhandlingene var vanskelige, men vi brukte tid på å komme fram til løsningen, sier Hope.

Han trekker fram at dette er et marked der en vanskelig kan spå hva som vil skje. Det er tatt høyde for at ting kan endre seg slik at tilsynets bekymring forsvinner helt. I vilkårene er det i siste punkt tatt med at en av partene kan reforhandle vilkår hvis markedssituasjonen endrer seg vesentlig.

- I denne omgang var det Telenor Nextels høye markedsandel i markedet for privat internettaksess og koblingen til SOL som vi mente ville være konkurransehemmende, og arbeidet vi satte i gang skulle eliminere denne hemmingen. Vilkårene vi ble enige om, mener vi legger til rette for en tilstrekkelig grad av konkurranse på dette markedet, sier Einar Hope.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.