Tror på frisk vekst for IT-markedet til neste år

Det globale IT-markedet har falt med 2,3 prosent i år, men analyseselskapet IDC tror på frisk vekst til neste år.

Det globale IT-markedet har falt med 2,3 prosent i år, men analyseselskapet IDC tror på frisk vekst til neste år.

Mange analytikere og analyseselskaper har måttet spise sine hodeplagg i løpet av året etter å ha tatt skammelig feil i sine spådommer om opptur. Nå spår IDC at det globale markedet totalt vil ha falt med 2,3 prosent i år. Dette hevder IDC er det største fallet noen sinne, skriver Ebnews.

Salget av tjenester og programvare har faktiskt steget med 2-3 prosent i 2002, mens salget av maskinvare har stupt med hele 8,5 prosent. Dette betyr ikke nødvendigvis betyr færre solgte maskiner, mye skyldes nok lavere priser.

Men nå kommer oppturen, lover IDC. Selskapet spår en vekst på svært hyggelige fem prosent til neste år, men innrømmer at usikkerheten er stor.

Kanskje kloke av skade, har IDC også skrevet en worst-case-analyse som tar høyde for en omfattende krig med Irak eller et nytt krakk i aksjemarkedet. Men selv dette vil gi en vekst for bransjen på to prosent, mener IDC:

Veksten på fem prosent er gode nyheter for en bransje som har vært gjennom to harde år og som de siste 20 årene i snitt har vokst med 12 prosent i året. IDC mener at veksttakten vil øke i årene fremover.

Les også:

Til toppen