BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tror på milliarder fra satellitt

Ved hjelp av rettighetene til Orbcomm i Norge vil Tord Myhre og Dag Frode Nordset skape en omsetning over milliarden og overskudd på flere hundre millioner kroner i løpet av fire år. Orbcomm tilbyr data og meldingstjenester fra et globalt satellittbasert nettverk.

Frode Eriksen
3. sep. 1999 - 11:55

Myhre og Nordset skal ifølge Finansavisen nå bygge opp en organisasjon for bedriften i Norge og tilby meldings- og overvåkingstjenestene til Orbcomm. For å få til dette vil de nå hente penger i markedet, og det er i første omgang snakk om å hente inn 13-15 millioner kroner. Dette baserer seg på en verdifastsettelse på selskapet på 30 millioner kroner og kommer på toppen av 2,2 millioner kroner som er hentet i markedet tidligere.

Planen er at selskapet skal nå en milliardomsetning og overskudd på flere hundre millioner kroner om fire år. Myhre og Nordset eier selv seks prosent hver av selskapet, mens det meste av selskapets aksjer eies av eiere som ikke vil si hvem de er.

Myhre skaffet kontrakten med Orbcomm på Cebit i fjor, noe som kostet ham 1,6 millioner kroner for en 10-årig lisensavtale.

Nordset sier til avisen at systemets muligheter er store innenfor overvåkning.

Orbcomm tilbyr data og meldingstjenester via et globalt satellittbasert nettverk, basert på 37 satellitter i ulike lave jordbaner, vel 900 km over havet. Hastigheten som tilbys er 2400 bps uplink og 4800 bps downlink, mens det planlegges downlink tilsvarende GSM på 9600 bps. Selskapet eies av Orbital Sciences Corporation (NYSE: ORB) og canadiske Teleglobe (NYSE:TSE).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.