Tror på «PON» for aksess til bredbånd

Datametrix melder at de er blant de første i Norge til å satse på PON-løsninger (passive optiske nettverk). Selskapet tror denne tekologien blir den neste store bølgen innen aksessteknologi til høyhastighetsnettverk.

PON bidrar til å rasjonalisere utbyggingen av fiberoptiske nett, blant annet fordi nettverkskomponentene kan være lenger unna sluttkunden, og man kun trenger passive komponenter i sluttkundenettene.

– PON gjør at man ruller ut bredbånd kjapt, effektivt og billigere enn før. Det bidrar blant annet til at man nå kan rulle ut bredbånd på steder hvor det tidligere ikke har vært ansett som regningssvarende å gjøre dette. PON-teknologiens muligheter gjør at dette vil være den neste store teknologibølgen innenfor nettverksaksess og høyhastighetsnettverk i Norge, sier administrerende direktør Svein Lerkerød i Datametrix i en pressemelding.

Datametrix har valgt Wave7 Optics som partner for PON-satsingen i Norge.

Lerkerød sier at flere norske ISP-er allerede snuser på denne type løsninger via leverandører i andre land. Utstyret til Wave7 Optics har den fordelen at det komplementerer utstyr fra Cisco.

Markedet for passiv fiberteknologi er i sterk vekst verden over, og i Norge er det i første rekke de store utbyggerne av høyhastighetsnett eller virksomheter som satser på egne bredbåndsnett som er markedet, heter det.

– Vi har en rekke store bredbåndsaktører på vår kundeliste, slik som Hafslund, BaneTele, Troms Kraft og Bredbåndsfylket Troms. For disse og andre bør det være interessant at vi nå tar PON til Norge og investerer i kompetanseoppbygging på denne teknologien, sier Lerkerød.

    Les også:

Les mer om: