Tror på snarlig Google Wiki-lansering

Google kjøpte Jotspot i fjor høst, men først nå har tegn på en nylansering begynt å dukke opp.

Tror på snarlig Google Wiki-lansering

Google kjøpte Jotspot i fjor høst, men først nå har tegn på en nylansering begynt å dukke opp.

Jotspot var opprinnelig en strukturert wiki-tjeneste beregnet først og fremst for små og mellomstore bedrifter. I oktober i fjor ble tjenesten kjøpt av Google. De eksisterende brukerne har fortsatt tilgang, men på nettstedet til tjenesten heter det at nye brukere først får registrere seg når tjenesten er blitt migrert med Googles eksisterende systemer.

Slik har tilstanden vært i snart et år. Men i sa Dave Girouard, visepresident og daglig leder for Google Enterprise, at JotSpot vil bli en del av Google Apps, selskapets pakke med webbaserte applikasjoner. Denne inkluderer i dag applikasjoner for blant annet e-post, kalender, lynmeldinger, webredigering, tekstbehandling og regneark.

    Les også:

Nylig har det dukket opp tegn som tolkes som at noe er i ferd med å skje. Blant annet er "jotspot" blitt registrert som kodenavnet på en Google Apps-tjeneste. Går man inne på siden, dukker det opp en melding om at tjenesten ikke er tilgjengelig, men også en Google Wiki-logo.

Denne uken arrangeres årets utgave av Office 2.0 Conference. Blant deltakerne er Google, og nettstedet Google Operating System spår at Jotspot, som trolig vil bli kalt Google Wiki, vil bli lansert der. Dette begrunnes blant annet med at Google Docs og Spreadsheets ble lansert under fjorårets utgave av arrangementet.

Det er heller ikke usannsynlig at Google vil lansere en presentasjonsløsning under konferansen. Allerede i april i år kunngjorde selskapet at det var i ferd med å utvikle en slik løsning. Da ble det lovet at den skulle komme denne sommeren. Og sommeren er nå definitivt på hell.

Til toppen