BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tror på sport og nyheter på mobilen

NRK tror TV på mobil kan bli stort, men de små skjermene egner seg ikke til alt.

NRK lanserte i sommer tv-sendinger på mobiltelefoner som en forsmak på 3G-tjenester. Brukere med videospiller på mobilen, kan også med dagens teknologi (GPRS telefon) se nyheter og aktualitetsprogrammer.

NRKs uttalte motiv er å ligge i forkant for å gå ut med et bredere tilbud i kampen om seere. 75 prosent av alle 12-åringer har i dag mobiltelefon, og NRK forventer at spesielt denne gruppen kan være med på å øke seertallet.

For NRK innrømmer at små skjermer og kostnader for mobil overføring gjør at mobil-TV ikke egner seg til alle typer innhold. I dag er det fra Dagsrevy-redaksjonen som har vist seg som de mest populære programmene. NRK har også stor tro på sport fremover, men for eksempel ikke spillefilm

Interessen for sport fikk NRK bevist i sommer da man laget et eget OL-magasin beregnet for mobilbrukere. Prosjektleder for mobile tjenester i utviklingsavdelingen til NRK, Gunnar Garfors, forteller til digi.no at sommerprogrammet samlet rundt 1.000 seere om dagen, og betraktelig flere da Gunn Rita Dahle tok OL-gull.

– Vi ser at det er en betydelig interesse for mobil-tv, selv med dagens teknologi. Det er derfor all grunn til å forvente større seertall når UMTS og EDGE kommer for fullt, sier Garfors.

Foreløpig er NRK alene om mobil-TV, TV2 har hittil bare satset på Internett.

I en pressemelding sier NRK at de vil vise årets herrefinale i den norske fotballcupen på mobilen. Scoringene og høydepunktene vil kunne lastes ned til mobiltelefonen. Scoringene i opptak blir spesialredigert for små skjermer, for å gi en god seeropplevelse også på mobiltelefonen.

– Med tanke på at vi i Norge har rundt en million fotballentusiaster, har vi stor tro på at mange vil bruke mobilen til å gjenoppleve målene og andre høydepunkter i kampen, sier Garfors.

I cupfinalemagasinet kan man også se tv-klipp fra de beste cupfinalescoringene gjennom tidene.

NRK tar ikke betalt for mobil-tv i pilotfasen av prosjektet, men brukerne må betale trafikkostnader til operatøren. Med Telenors nye prismodell for datatrafikk vil det begrense seg til maks fem kroner for hele cup-dagen. NRKs tv-tilbud er tilgjengelig på wap.nrk.no og fungerer i nettene til både NetCom og Telenor.

I snitt har NRK TV 1,3 millioner seere på lørdager.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.