Tror på store kutt hos Microsoft

Krisen kan ha innhentet selveste Microsoft. Analytikere frykter store kutt.

Tror på store kutt hos Microsoft

Krisen kan ha innhentet selveste Microsoft. Analytikere frykter store kutt.

En anonym Microsoft-ansatt som blogger undere dekknavnet Mini-Microsoft, publiserte siste søndag i advent et innlegg om at Microsoft kan komme til å kunngjøre kutt på 10 prosent i midten av januar. Mini-Microsoft har blogget om interne forhold i over fire år.

Mini-Microsoft understreker at han ikke har annet enn rykter og spekulasjoner å formidle, men han viser til flere konkrete opplevelser som gjør det naturlig å tenke seg at kutt kan være nært forestående. Han resonnerer også ut fra den rådende økonomiske situasjonen i USA, og sier at Microsoft kan ha særlige grunner til å presentere tiltak for å redusere kostnadene innen halvårsresultatet legges fram 22. januar. Han ser derfor for seg at 15. januar kan være en passende dato for ledelsen å begynne å snakke åpent om slanking. Et sannsynlig mål kan være å redusere staben med 10 prosent.

Den uavhengige kommentatoren Joe Wilcox i eWeek Microsoft Watch sier at han tror på det Mini-Microsoft skriver.

Microsoft hadde i overkant av 94 000 ansatte ved utgangen av september-kvartalet, over 30 prosent flere enn for tre år siden. Selskapet skal ifølge Seattle Post Intelligencer ha hyrt inn rundt 1000 nye i løpet av oktober, men bare 380 i november. Redusert ansettelsestakt var et av tiltakene Microsoft lovte å gjennomføre da de la fram tallene for september-kvartalet.

En annen som tror på ryktene og spekulasjonene, er analytiker Brad Reback i Oppenheimer & Co. Mandag før jul laget han et notat der han forklarer at markedet vil se positivt på en nedbemanning i Microsoft, fordi det i dårlige tider er viktigere å verne om lønnsomheten enn å øke omsetningen.

– En reduksjon på ti prosent vil være hardt for dem som rammes, men vi tror det vil være sunt for selskapet, skriv Reback.

Han mener at Microsoft kunne senke sine årlige kostnader med rundt 1,2 milliarder dollar ved å kvitte seg med i overkant av 9000 stillinger.

Microsoft har ikke villet si annet enn at de ikke er ferdig med å revidere sin ansettelsespolitikk.

    Les også:

Til toppen