Tror på Telenor/Telia-samarbeid før påske

Telenor og Telia vil inngå et tettere samarbeid før påske tror toppsjefen i Teleplan, Asgeir Myhre.

Telenor og Telia vil inngå et tettere samarbeid før påske tror toppsjefen i Teleplan, Asgeir Myhre.

Myhre sier til TV2 Nyhetene at det er flere forhold som taler for at det nettopp er Telenor og Telia som vil samarbeide, blant annet at selskapene har lagt mobilsatsingen i hverandres hjemland på is.

Ifølge TV2 Nyhetene er det også mellom Telenor og Telia samtalene er tettest. Blant Telenors sterkeste kort er at Telenor er bedre posisjonert i forhold til internasjonale allianser og at Telias toppsjef Lars Berg, har varslet overgang til tyske Mannesmann.

I forbindelse med forbredelsene til de kommende stortingsproposisjonen om delprivatisering av Telenor, som er varslet rundt påsketider, har Samferdselsdepartementet startet arbeidet med å undersøke hvilke muligheter Telenor har for å skaffe seg alliansepartnere utenfor Norge. Øverst på listen står Telia og British Telecom og departementets folk har allerede vært både i Stockholm og i London.

Konsernsjef i Telenor, Tormod Hermansen har tidligere gått inn for at Telenor ved en delprivatisering så raskt som mulig bør etablere en likvid aksje som er notert flere steder enn i Oslo. Hermansen har også anbefalt at minst 25 prosent av aksjene bør på børs, ved et nedsalg eller kombinert med en IPO rettet mot en stor internasjonal aktør.

Til toppen