BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tror på tredobling for Oracle Exadata

Dedikert maskineri gir gevinst innen ytelse, pålitelighet og kostnader, mener Forrester.

23. mai 2011 - 12:51

Ifølge Oracle-sjef Larry Ellison er pakkeløsninger av maskin- og programvare for bedrifter en uimotståelig trend. Han har selvfølgelig interesse av at spådommen går i oppfyllelse, siden dette var beveggrunnen for å kjøpe Sun og kutte ut en del av partnerskapet med HP.

Analyseselskapet Forrester Research har nylig utgitt en rapport om en av Oracles viktigste pakkeløsninger, Oracle Exadata: Oracle Exadata Raises the Bar on Database Appliances.

Rapporten bygger på intervjuer med 16 Exadata-kunder – blant anslagsvis 250 – om deres erfaringer. Dette er kunder som er midt i Oracles målgruppe: De kjører Oracle database, mellomvare og applikasjoner, og de bruker Exadata til å kjøre forretningskritiske applikasjoner innen datavarehus og transaksjonsprosessering.

De fleste melder å oppleve ytelse og tilgjengelighet i overkant av kravene de stiller for å kjøre forretningskritiske applikasjoner.

Sammenliknet med konkurrerende databasemaskineri fra Teradata, IBM Netezza eller med Microsoft SQL Server Parallel Data Warehouse, kan én Exadata brukes samtidig til både datavarehus og transaksjonsprosessering. Den kan i tillegg kjøre Oracle-applikasjoner som E-Business Suite, Peoplesoft og Siebel, samt SAP-applikasjoner, uten endringer. En Exadata kan videre brukes til å konsolidere mange databaser.

Forrester tror tallet på Exadata i produksjon vil tredobles i løpet av de kommende tolv til atten månedene, heter det i rapporten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.