Tror på utsettelse av bakkenett-konsesjon

Et brev fra kulturministeren tolkes som en forberedelse til et tilbaketog i bakkenett-saken.

Et brev fra kulturministeren tolkes som en forberedelse til et tilbaketog i bakkenett-saken.

Regjeringen kommer ikke til å dele ut noen konsesjon for det digitale bakkenettet i statsråd fredag. Frps Ulf Erik Knudsen tror regjeringen, med kulturminister Trond Giske (Ap) i spissen, forbereder et tilbaketog.

Tirsdag 30. mai er formelt siste mulighet til å behandle saken i statsråd, dersom myndighetene ønsker å overholde lovens bestemmelser. Når tildelingen ikke kommer, må den eneste søkeren, Norges Televisjon (NTV), belage seg på nye utsettelser, skriver Dagens Næringsliv.

I et svar til stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen skrev Giske onsdag at regjeringen arbeider «med sikte på å tildele konsesjon på grunnlag av kunngjøringen». Giske signaliserer også at hensynet til forbrukernes lommebok vil veie tungt i utformingen av bakkenettkonsesjonen.

– Svaret fra Giske viser at denne saken er i det blå, sier Knudsen. Frp har tidligere vært bekymret for NTV-eiernes sterke dominans i TV-markedet og stilt spørsmål ved om bakkenettet er riktig teknologi.

– Det ser jo ut som om regjeringen her bereder grunnen for et tilbaketog, sier Ulf Erik Knudsen.

Norges Televisjon (NTV) eies med like deler av NRK, TV 2 og Telenor Broadcast og var i fjor høst eneste søker til konsesjonen for et digitalt bakkenett for fjernsyn. Ifølge Aftenposten kan det koste folk 2 000 til 3 000 kroner årlig hvis NTV får konsesjonen. Dette beløpet kommer i tillegg til TV-lisensen. Om man bare skal ha TV 2, vil det koste rundt 750 kroner årlig.

    Les også:

Til toppen