Tror priskrig på prosessorer vil fortsette

Amerikanske analytikere tror at Intel vil hyggelige nyheter til verdens IT-kjøpere i dag.

Tror priskrig på prosessorer vil fortsette

Amerikanske analytikere tror at Intel vil hyggelige nyheter til verdens IT-kjøpere i dag.

Intel har i tre kvartaler på rad avslørt fallende marginer fordi selskapet må slåss hardere om prosessormarkedet med AMD. Og senere i dag ligger det ikke ann til noen endring, tror amerikanske analytikere.

For AMD varslet nylig om svakere tall og aksjekursen stupte hele 10 prosent.

Både Intel og AMD fallende marginer er i utgangspunktet gode nyheter for verdens IT-kunder, for den hardere konkurranse mellom de to aktørene presser ned prisene - prosessorer er vanligvis den dyreste komponenten i en PC eller server.

Og det er ikke småjusteringer amerikanske analytikere tror på, avslører en innsamling av estimater Bloomberg har gjort.

Spådommene tilsier at Intels resultat i fjerde kvartal 2006 vil være 42 prosent lavere enn i samme kvartal i 2005. Omsetningen vil være redusert med åtte prosent, tror analytikerne.

Har analytikerne rett viser dette at Intel og AMD må kutte prisene mest på toppen og at brukerne er blitt noe mindre ivrige etter å kjøpe de aller dyreste modellene. Noe av utfordringen skyldes at salget av stasjonære PCer stuper.

Nå tjener likevel Intel hyggelig med penger. Slår spådommene til, vil Intel sitte igjen med 1,43 milliarder dollar etter et salg på 9,4 milliarder. Men i fjerde kvartal 2005 satt selskapet igjen med 2,45 milliarder dollar

Til toppen