ANALYSER

Tror salget av Windows-mobiler vil dobles

Men WinPhone7 kommer for sent til å true iOS og Android, mener mobilleverandører.

Samsung Focus er blant de første smartmobilene med Windows Phone 7.
Samsung Focus er blant de første smartmobilene med Windows Phone 7. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. okt. 2010 - 15:20

Den offisielle lanseringen av Microsoft Windows Phone 7 skjedde i går, og de første modellene kommer i salg i Norge i løpet av noen uker. Disse vil riktignok være rettet mot de aller ivrigste kundene, som ikke tar det så tungt at mobilene vil mangle norsk språk og tilgang til de viktigste tjenestene. Noe stort salg kan ikke forventes her til lands før lokaliserte løsninger er på plass. Ingen kan eller vil si noe om når dette vil skje.

I andre land, hvor Windows Phone 7 blir fullt støttet fra starten av, vil lanseringen av den nye plattformen bety at Microsofts globale markedsandel innen mobilmarkedet vil øke fra omtrent 5 prosent i dag til omkring 10 prosent i 2011. Dette mener i alle fall taiwanske mobilprodusenter, ifølge Digitimes.

Mobilprodusentene, som ikke er navngitt av Digitimes, mener det er usannsynlig at Windows Phone 7 vil kunne hente igjen iOS og Android.

Det er flere årsaker til dette. Det ene er at flere tidligere leverandører av Windows Mobile-baserte mobiler allerede for flere år siden har konvertert sine forsknings- og utviklingsressurser over til Android og at det vil være umulig å få disse til å skifte tilbake til et Windows-basert system når Android har såpass solid vekst.

En annen faktor er de høye maskinvarekravene til Windows Phone 7. Disse gjør at samtlige modeller vil høre hjemme den øverste delen av smartmobilmarkedet. De lavere delene av markedet overlates dermed til blant annet Android og Symbian.

Microsofts nye system vil dermed konkurrere i samme del av markedet som blant annet Apple iPhone og de dyreste Android-modellene. Dette er den mest lukrative delen av markedet, men de taiwanske mobilleverandørene mener at Microsoft har vært så sene med å tilby Windows Phone 7 at selskapet har latt iPhone og Android etablere seg som standardene blant smartmobiler globalt.

Så langt har Dell, HTC, LG og Samsung avduket smartmobiler basert på Windows Phone 7.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.