ANALYSER

Tror stor webaktør kjøper Netflix i 2015

Analytikere med modige spådommer for neste år.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. nov. 2014 - 15:36

Det er ennå ikke blitt desember, men det britiske analyseselskapet CCS mente allerede denne uken at tiden er inne for å presentere det selskapet tror vil bli viktige begivenheter og trender i IT-markedet i 2015. Den mest oppsiktsvekkende spådommen er nok den om at Netflix vil bli kjøpt av en stor webaktør neste år.

– Alle webaktører ønsker seg en sterkere tilstedeværelse innen betalt video, noe Netflix har oppnådd med bemerkelsesverdig suksess, skriver CCS i en rapport som siteres av Financial Times.

CCS mener at Yahoo, Alibaba og Google er blant de potensielle beilerne. Analyseselskapet mener at Google vil etablere en konkurrent til Netflix i 2015, dersom selskapet ikke kjøper videotjenesten. Google har mye erfaring med strømming av video fra før, med både YouTube og Google Play Movies. Men bortsett fra den nye musikktjenesten i YouTube, har Google ingen abonnementsbaserte videotjenester.

Blant de øvrige spådommene for 2015 er at boblen innen 3D-skrivere i forbrukermarkedet vil sprekke og at det vil skje oppkjøp på internett som er flere ganger høyere enn Facebooks oppkjøp av WhatsApp – som til slutt endte på 21,8 milliarder dollar. Blant annet mener CCS at noen vestlige internett-aktører vil kjøpe opp noen østlige aktører i løpet av det kommende året, men også det motsatte. Dessuten mener CCS at Vodafone vil kjøpe Sky og at Google vil kjøpe GoPro i 2015.

Analyseselskapet mener også at kroppsnær teknologi vil forbli et svært fragmentert marked, selv med Apples inntreden, i alle fall fram til 2017. Produsentene av slike enheter må dessuten greie å presentere en klar hensikt med slike enheter.

CCS spår økt betydning for smartmobiler i mellomklassen i året som kommer. I dag skjer det meste i øvre og nedre prisklasse. Dessuten mener selskapets analytikere at passord slik vi kjenner dem vil være foreldet innen utgangen av 2018.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.