Tror Telenor-streiken kan bli langvarig

NHO tror streiken som blant annet rammer Telenor vil bli langvarig.

Streiken blant 470 Telenor-ansatte i EL- og IT-forbundet kan bli langvarig. NHO mener kravene fra arbeidstakerne er umulig å innfri.

- Det var umulig å komme fram til en løsning. Avstanden var for lang mellom arbeidstakernes ambisjoner og det vi opplever som realistisk. I forhold til Telenors driftsstruktur var kravene for stive, sier NHOs forhandlingsleder Oskar Rønbeck til NTB.

- Jeg ser ingen umiddelbar løsning. Dette kommer til å ta tid, legger han til.

Meklingen for 2.500 Telenor-ansatte organisert i EL og IT-forbundet og arbeidsgiverorganisasjonen Abelia brøt sammen ved midnatt tirsdag. I første omgang går 470 ansatte i ni Telenor-bedrifter går ut i streik fra onsdag morgen.

- Det var ikke mulig å legge fram en skisse til løsning da meklingsfristen gikk ut ved midnatt. Partene sto for langt fra hverandre, og det er meldt plassfratredelse for 470 Telenor-ansatte i ni bedrifter i konsernet fra onsdag morgen klokken 7, sa meklingsmann Daniel Lunde til NTB da bruddet var et faktum.

Streiken blant de Telenor-ansatte vil ramme utsendelse av mobilregninger, levering av bredbåndtjenester og tjenestene ved Opplysningen 1881. Den vil trolig medføre lengre ventetid ved henvendelser til Telenor og lengre tid for å få nytt eller flytte et abonnement.

Forhandlingsleder Jan Olav Andersen i EL- og IT-forbundet sier partene var dypt uenige på flere punkter.

- Jeg er skuffet over at motparten viste så lite forhandlingsvilje. Det var utrolig vanskelig å få en bevegelse i forhandlingene. NHO gikk ikke engang med på å innføre samme avtale om innleie av arbeidskraft som frontfagene fikk i årets oppgjør. For oss var det viktig å sikre oss mot sosial dumping, og det var overraskende at dette var en del av bruddet, sier Andersen til NTB.

Partene var også uenige om avtalefesting av pensjonsordninger, arbeidstidsbestemmelser og godtgjørelse for vikariater i høyere stillinger.

De 470 ansatte som nå går ut i streik, arbeider med en rekke ulike oppgaver innenfor Telenor, blant annet nummeropplysning, kundeservice, feilretting og fakturering. I første omgang vil virksomheter i Oslo/Akershus, Gjøvik, Bergen, Namsos, Rørvik, Kristiansand og Stavanger bli rammet av streiken.

Til toppen