Tror TV på mobilen blir stort

Ericsson-sjef Carl-Henrik Svanberg tror TV på mobiltelefonen blir en av de mest populære tjenestene.

Ericsson-sjef Carl-Henrik Svanberg tror TV på mobiltelefonen blir en av de mest populære tjenestene.

Tidligere i dag ble det kjent at Gartner skrur ned forventningene til bredbånd på mobiltelefonen. Gartner tror ikke kapasiteten og hastigheten blir like stor som leverandører som Ericsson og Nokia spår.

Ericsson-sjefen har tidligere fått kritikk for å love for mye båndbredde på mobiltelefonen. Til Svenska Dagbladet gir Ericsson-sjef Carl-Henric Svanberg uttrykk for fortsatt stor optimisme rundt båndbredden og tjenestene som vil komme på mobilen.

Neste år kommer et nytt system kalt HSDPA som skal kunne gi høy hastighet på mobilen. Svanberg har lovet hastigheter på opp mot 14 megabyte per sekund.

- Da skjer det noe veldig viktig. Vi står faktisk overfor et virkelig brytningspunkt som gjør at vi kan laste ned musikk og kortere TV-program til våre mobiler. Det skaper en helt ny opplevelse og plutselig kan vi gjøre samme ting med mobilen som med en fast bredbåndstilknytning, sier han.

Han trekker særlig frem TV på mobilen som en mulig "killer-tjeneste".

- Nå har vel de fleste regnet ut at videosamtale på mobilen ikke blir noen stor greie. Derimot kommer TV på mobilen til å slå an, sier Svanberg til Svenska Dagbladet.

- For to år siden trodde jeg at det var for tungvindt å se på TV på mobilen. Men med et par gode høretelefoner er det helt okay å se på fem minutters nyheter mens man sitter på bussen eller T-banen, sier Svanberg.

Til toppen