BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tror Xbox-kutt åpner for priskrig

Microsofts kutt i den veiledende prisen på spillmaskinen Xbox kan utløse en ny priskrig i spillmarkedet, mener amerikansk analysebyrå.

14. apr. 2003 - 10:55

Microsoft satte forrige torsdag ned den veiledende prisen på spillmaskinen Xbox i Europa med 50 euro. Den veiledende prisen i Norge skal nå være 1699 kroner.

Nå er det slik at veiledende pris sjelden er like lav som utsalgsprisen, slik at det i lengre har vært mulig å få tak i Xbox-maskiner buntet med flere spill til lavere pris enn dette. Men ved at den veiledende prisen settes betydelig ned, er det grunn til å tro at også utsalgsprisen vil senkes.

- Vi tror at dette priskuttet er den første salven i en potensiell priskrig mellom Microsoft, Sony og Nintendo, ettersom alle vil forsøke å beholde eller øke sine markedsandeler, sier Michael Pachter, analytiker ved Wedbush Morgan Securities i Los Angeles, til Dow Jones Business News.

Microsoft taper allerede store penger på produksjonen og salget av Xbox, men ventes å tjene betydelig mer på salg av spill etter hvert som antallet Xbox-brukere øker. En priskrig hvor Microsoft stadig vinner slagene, vil trolig øke salget av Xbox betydelig.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.