Trosser regler for sikkerhet og e-post

Selv om de vet bedre, sender bedrifter ofte konfidensiell informasjon via e-post.

Trosser regler for sikkerhet og e-post

Selv om de vet bedre, sender bedrifter ofte konfidensiell informasjon via e-post.

Oslo (NTB): Tre av ti ledere, advokater og bedriftsrådgivere sender konfidensiell informasjon via e-post, viser en undersøkelse som Synovate har gjort.

Samtidig mener halvparten av dem at det ikke er trygt å sende konfidensielle opplysninger via e-post, skriver Aftenposten.

Undersøkelsen er gjort av Synovate for bedriften Protectoria i bedriftsmarkedet blant advokater, bedriftsrådgivere og ledere innen økonomi og finans.

Bedrifter som har behov for å sende konfidensiell informasjon, gjør det svært ofte via e-post.

Eksempel på konfidensiell informasjon er kommunikasjon mellom advokat og klient i forbindelse med en rettssak, eller kommunikasjon mellom et selskaps styre og administrasjon.

Leder i Næringslivets sikkerhetsråd (NSR), Kim Ellertsen, er slett ikke overrasket. Han mener norske bedrifter har gjort seg selv sårbare.

– Den helhetlige sikkerhetstenkningen i norsk næringsliv har ikke hengt med i svingene når det gjelder teknologien, sier han.

Han mener dette er et lederansvar, men sier det ikke hjelper hvis sjefene tar ansvar mens de ansatte ikke vet hvordan de skal behandle slik informasjon.

Til toppen