Trøstesløse Cisco sparker 6.000

Må nok en gang ty til dype kutt.

Trøstesløse Cisco sparker 6.000
Toppsjef John Chambers, som begynner å nærme seg pensjonsalder, må igjen ty til masseoppsigelser. Denne gangen forsvinner 6.000 stillinger. Bilde: All Over Press / Getty Images

En aldrende toppsjef John Chambers (64) må nok en gang slipe sparekniven, slik han har gjort mange ganger tidligere.

Knallhard konkurranse og svake utsikter til vekst gjør at nettverksgiganten ser seg nødt til å si opp 6.000 ansatte, om lag 8 prosent av staben, de kommende månedene.

Dette kommer i tillegg til de minst 18.000 medarbeiderne de har kvittet seg med bare de siste tre årene.

Selskapet har 74.000 ansatte før kuttene blir iverksatt, og varslet i går at de gjør en avsetning på 700 millioner dollar i utgifter forbundet med nedbemanningen.

I kvartalet fram til 26. juli, det fjerde fjerde i Ciscos regnskapsår, endte omsetningen på 12,36 milliarder dollar, ned marginalt fra 12,42 milliarder samme kvartal i fjor.

Nettoresultatet etter skatt falt samtidig fra 2,27 milliarder til 2,25 milliarder dollar.

For finansåret som helhet falt omsetningen 3 prosent til 47,1 milliarder dollar, viser tallene de la frem onsdag kveld norsk tid. Det er første gang siden 2009 at inntektene faller på årsbasis. Overskuddet er ned 21 prosent til 7,85 milliarder dollar.

Da hjelper det lite at resultatet siste kvartal var en tanke bedre enn markedet hadde ventet. Aksjekursen falt 3,3 prosent i utvidet handel, ifølge Bloomberg.

Ciscos toppsjef og styreformann gjennom snart to tiår, John Chambers, sier følgende i forbindelse med resultatfremleggelsen:

– Vi presterer godt i et utfordrende marked. Jeg er fornøyd med hvordan vi har endret selskapet over de siste årene og hvordan denne reisen fortsetter.

Faller også i Norge

Cisco her til lands bruker å rapportere bedre tall enn selskapet sentralt. Det gjør de også denne gangen, men må for første gang på lenge notere negativ vekst i omsetningen.

I fjerde kvartal i regnskapsåret 2014 fikk Cisco Norge en omsetningsnedgang på vel 1 prosent sammenlignet med foregående år, opplyser selskapet i en pressemelding.

Norgessjef Jørgen Myrland sier nedgangen er «av en mer bokføringsmessig karakter», og viser til en økning i ordreboka.

– Ordreboken økte 6 prosent og dermed får vi igjen omsetningen i kommende kvartaler, sier adm. direktør i Cisco Norge, Jørgen Myrland.

Ifølge ham er det flere markedsområder som utmerker seg med positivt fortegn. Myrland fremhever vekst i leveranser til offentlig sektor, samt til de største kundene i næringslivet.

    Les også:

Les mer om: