JUSS OG SAMFUNN

Truer Ap med hackerangrep

- Går til aksjon hvis DLD blir innført i Norge.

14. des. 2010 - 08:00

Oslo (NTB): Dersom Arbeiderpartiet sørger for å få EUs datalagringsdirektiv innført i Norge, vil partiets nettsider bli lammet, truer norske medlemmer av hackergruppa Anonymous.

Gruppa har de siste dagene angrepet nettsidene til betalingstjenesten PayPal og MasterCard, fordi disse har stoppet overføringer til nettstedet WikiLeaks.

Anonymous har også slått til mot nettsidene til svensk politi og regjering.

- Vi går ut mot dem som går imot ytringsfriheten. Vi er skremt. Dersom datalagringsdirektivet blir innført, vil vi ta ned nettsidene til Arbeiderpartiet, sier to representanter for Anonymous til Dagbladet.

Også Høyre kan bli rammet, dersom partiet sørger for å gi Ap det nødvendige flertallet partiet trenger så lenge regjeringspartiene SV og Sp sier nei til å stemme for direktivet og heller ikke noen andre partier vil gi dem støtte.

- Vi kan nærmest garantere at dette vil få konsekvenser, utdyper gruppa Anonymous i en e-post.

De to hevder at Anonymous Norge består av rundt 350-400 personer.

Under angrep mot nettsteder bruker de programmer som genererer så store mengder trafikk at nettsidene til den som angripes til slutt kneler.

Partisekretær Raymond Johansen i Arbeiderpartiet sier at slike tiltak bare vil skade saken til motstanderne av direktivet. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.