Truer Google med bøter

Fransk datatilsyn krever endringer i den «nye» personvernpolicyen.

Truer Google med bøter
Google slo i fjor sammen personvernpolicyene for et flertall av selskapets tjenester, slik at brukerdataene for et flertall av selskapets tjenester kan integreres med hverandre. Dette misliker blant annet franske personvernmyndigheter så mye at de truer Google med bøter dersom policyene ikke endres. Bilde: Google

Paris (NTB-Reuters): Det franske datatilsynet truer IT-giganten Google med bøter om ikke selskapet endrer sin politikk for bruk av private brukeropplysninger.

Den franske advarselen betyr at Frankrike tar ledelsen etter at seks europeiske land i april gjorde seg klar til å straffe Google for å ha unnlatt å opplyse om sine metoder for innsamling av opplysninger om brukerne.

Om Google ikke endrer sin politikk innen tre måneder, risikerer selskapet en bot på opp til 150.000 euro. Deretter kan det bli tale om nye bøter.

Det som utløste protestene mot Google, var at selskapet i mars i fjor slo sammen 60 tjenester til en felles registrering, og samkjørte personverninnstillingene.

Kritikerne sier at samkjøringen av tjenestene til Google, YouTube, Gmail og Google+ gir Google store muligheter for å kartlegge brukernes liv og atferd. (©NTB)

Mer om saken finnes her.

    Les også:

Les mer om: