Truer Linux-brukere med patentsøksmål

Microsoft-sjef Steve Ballmer antyder at selskapet vurderer søksmål mot Red Hat-kunder.

Microsoft-sjef Steve Ballmer antyder at selskapet vurderer søksmål mot Red Hat-kunder.

Microsoft har lenge hevdet at Linux inneholder kode som bryter med flere hundre av selskapets patenter. Men selskapet har foreløpig ikke vært villige til å legge fram noe bevis for dette. I stedet forsøker Microsoft å få de store Linux-distributørene til å inngå lisensavtaler med selskapene, noe som skal beskytte distributørenes kunder mot potensielle søksmål.

    Les også:

Novell er blant selskapene som har gått med på dette, mens Red Hat har avvist alle slike tilnærminger og kaller referer til dem som en «innovasjonsskatt».

Under en spørsmålsrunde ved et arrangement i London i forrige uke, kom Microsofts toppsjef, Steve Ballmer, med en oppsiktsvekkende uttalelse.

«People who use Red Hat, at least with respect to our intellectual property, in a sense have an obligation to compensate us.»

Uttalelsen er fanget opp i dette videoopptaket fra seansen.

Mange tolker dette som at Microsoft nå vurderer søksmål mot brukere av Red Hat Linux med utgangspunkt i patentkrenkelse.

Det kan også se ut til at uttalelsen har laget en del oppstyr hos Microsoft sentralt. Ifølge Betanews jobbet et team med talspersoner i Microsoft i hele går med å sette sammen en plausibel forklaring på Ballmers uttalelse. I går kveld, amerikansk tid, bekreftet en talsperson for selskapet at man ennå ikke hadde blitt enige om hva selskapet skulle si.

Til toppen