Truer med å ekskludere Telenor fra etikkinitiativ

Turtøyprodusent mener Telenors atferd i Bangladesh er uforenlig med Initiativ for etisk handel.

Truer med å ekskludere Telenor fra etikkinitiativ

Turtøyprodusent mener Telenors atferd i Bangladesh er uforenlig med Initiativ for etisk handel.

Oslo (NTB): Telenor bør ikke få fortsette som medlem i etikkorganisasjonen Initiativ for etisk handel hvis selskapet ikke forbedrer seg, mener turtøyprodusenten Stormberg.

Bakgrunnen er kritikken som er kommet med Telenor etter avsløringer om uverdige arbeidsforhold hos selskapets underleverandører i Bangladesh.

Telenor fikk denne uken kritikk fra Initiativ for etisk handel (IEH) for ikke å ha gjort nok for å forbedre sine etiske retningslinjer. Nå har Stormberg, som også er medlem i organisasjonen, tatt til orde for at Telenor må kastes ut hvis selskapet ikke skjerper seg.

– Denne saken bør få konsekvenser for Telenor. Hvis ikke Telenor i løpet av tre måneder kan vise til betydelig og dokumenterbar fremgang i sitt arbeid med etisk handel overfor sine leverandører, vil jeg kreve at Telenor ekskluderes, sier daglig leder Steinar J. Olsen i turtøyprodusenten Stormberg til Aftenposten.

Olsen sendte fredag et brev om saken til styreleder og daglig leder i Initiativ for etisk handel.

I IEHs statutter står det at medlemmene har mulighet til å kreve at andre medlemmer som ikke tar etikkarbeidet alvorlig ekskluderes.

Telenor har innrømmet å ha gjort feil i forbindelse med underleverandørene, og har lovet å rydde opp. Konserndirektør Hilde Tonne i Telenor sa fredag at selskapet nå går gjennom sine interne rutiner.

    Les også:

Til toppen