Truer med å slå Screen Media konkurs

Ikke alle kreditorene til surfemaskin-selskapet Screen Media har sagt ja til akkorden, noe som kan føre til konkurs.

Det norske surfemaskin-selskapet Screen Media var lenge truet av konkurs, men har nå fått inn penger som sikrer videre drift. En av betingelsene for emisjonen er at kreditorene går med på en akkord. De vil enten få et kontant oppgjør på 30 prosent av det Screen Media skylder dem eller 70 prosent i aksjer i selskapet.

Overfor digi.no ga styreformann Knut Hernæs i går uttrykk for at alle kreditorene hadde godtatt løsningen, men nå kan samarbeidet som sikrer Screen Media likevel rakne. For minst én av kreditorene, PC-leverandøren Tech Computers, sier nei til løsningsforslaget. Selskapet har et krav på 65.000 kroner pluss renter.


- Tech Computers AS har hele tiden og senest i samtale med administerende direktør Carl Henrik Janson i går presisert at Tech Computers ikke vil gå inn for noen av de foreslåtte løsninger. Vi er også kjent med at andre kreditorer deler dette synet, skriver Tech-sjef Fredrik A. Østereng i en mail til digi.no.

- Vårt krav går sin gang gjennom de gjeldene innkrevningsinstanser og som kjent er endestasjonen, hvis ikke oppgjør, konkursbegjering.

Screen Media står dermed overfor et problem: De kan ikke betale en kreditor fullt ut og si nei til de andre, men selskapet har - hvert fall foreløpig - ikke penger til å betale alt.

Hernæs er overrasket når digi.no nå ringer han igjen.
- Jeg fikk forståelse fra administrasjonen i Screen Media om at alle kreditorer hadde godtatt akkorden. Hvis dette ikke stemmer, må vi ta kontakt med Tech igjen for å forsøke å forhandle frem en løsning, sier en overrasket Hernæs til digi.no.

Til toppen