JUSS OG SAMFUNN

Truer med å ta fra Telenor kobbernettet

Politikere fra flere partier truer med å frata Telenor råderetten over selskapets gamle telefonlinjer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. juni 2007 - 09:18

Politikere fra Arbeiderpartiet, Høyre og Venstre truer med å frata Telenor råderetten over selskapets gamle telefonlinjer.

Linjene er i dag basis for Telenors markedsmakt på internett. Mandag ble det klart at selskapet bryter ut av den ikke-kommersielle organiseringen av samtrafikk på internett som Universitetet i Oslo står bak, Norwegian internett Exchange.

Arbeiderpartiets samferdselspolitiker Torstein Rudihagen, Høyres kulturpolitiker Olemic Thommessen og Venstres nestleder Trine Skei Grande reagerer sterkt på dette, melder Dagens Næringsliv.

    Les også:

Politikerne åpner nå for å skille det gamle Televerkets kobbernett, som i dag er basis i Telenors bredbåndstjeneste, ut i et eget selskap. Slik forhindrer de at Telenor skal misbruke markedet ved også å eie infrastrukturen.

- Dersom konkurransen ikke fungerer kan vi ikke la være å vurdere dette, sier Olemic Thommessen, og viser til at bakkenettet for TV som kommer til høsten, har dreid seg om det samme.

Telenor på sin side er uenig i at kobbernettet bør skilles ut i eget selskap.

- Jeg tror noe slikt ville være et set-back for utviklingen av internett, og en feiltakelse, sier Telenors divisjonsdirektør Berit Svendsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.