Truer med å trekke Windows fra Sør-Korea

Microsoft vil heller trekke Windows fra det markedet i Sør-Korea enn å levere det uten Messenger og Media Player.

Microsoft vil heller trekke Windows fra det markedet i Sør-Korea enn å levere det uten Messenger og Media Player.

Microsoft har ifølge Reuters truet med stoppe salget av Windows i Sør-Korea hvis landet antitrust-byrå, Korean Fair Trade Commission (KFTC), beordrer selskapet til å levere operativsystemet uten Windows Messenger og Windows Media Player.

KFTC har etterforsket anklager om at Microsoft har brutt antitrust-lovgivningen i Sør-Korea ved å bygge inn denne programvaren i Windows.

- Hvis KFTC kommer med en ordre som krever at Microsoft må fjerne kode eller omdesigne Windows bare for det koreanske markedet, kan det bli nødvendig å trekke Windows tilbake fra det koreanske markedet eller å utsette lanseringen av nye versjoner i Korea, heter det i et skriv fra Microsoft.

    Les også:

Ifølge Reuters innledet KFTC dets undersøkelser i 2001 da den sørkoreanske Internett-portalen Daum Communications beskyldte Microsofts bunting av operativsystemet med andre tjenester for å være brudd på antitrust-reglene. Undersøkelsene ble mer omfattende da en tilsvarende klage kom fra RealNetworks i 2004.

En avgjørelse kan komme allerede på onsdag neste uke. En tallmann for KFTC sier til Reuters avgjørelsen vil bli tatt uavhengig av hva Microsoft velger å gjøre.

Microsoft og RealNetworks har tidligere denne måneden, uavhengig av undersøkelsene i Sør-Korea, blitt enige om et forlik hvor Microsoft betaler 761 millioner dollar for å ha brukt dominansen til Windows til å promotere sin egen mediespiller. Til gjengjeld skulle RealNetworks trekke tilbake tilsvarende søksmål i Sør-Korea og Europa.

Den sørkoreanske etterforskningen skal ikke være påvirket av forliket.

Til toppen