TELEKOM

Truer med mobilstopp i distriktene

Telenor vil ikke lenger sikre dekning der det ikke lønner seg.

12. mai 2011 - 08:19

Oslo (NTB): Telenor vil ikke lenger være med på å sikre full mobildekning i det de mener er ulønnsomme prosjekter i distriktene.

Telenor og NetCom betaler i dag mer enn konkurrentene for mobilsamtaler mellom de ulike nettene. Skjevreguleringen av de såkalte termineringsprisene er ment å sørge for at en tredje konkurrent, Mobile Norway, får etablere et tredje, landsdekkende mobilnett.

Til nå er det nye nettet hovedsakelig bygget ut i sentrale strøk, men Tele2 og Network Norway, som eier nettet, har forpliktet seg til 75 prosent dekning.

Post- og teletilsynet har gått for en avvikling av skjevreguleringen, men dette vedtaket ble klaget inn til Samferdselsdepartementet av Tele2 og Network Norway, som eier Mobile Norway.

Onsdag kom avgjørelsen. Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen sier til Nationen at departementet vil videreføre subsidieringen av konkurrentenes mobilnett i byene.

– Det er oppsiktsvekkende og skuffende. Vi kommer ikke til å underskrive nye avtaler for å bedre mobildekningen i ulønnsomme bygder, sier Amundsen til Nationen.

Statssekretær Lars Erik Bartnes (Sp) i Samferdselsdepartementet kaller vedtaket en seier for mobilkundene i distriktet og mener det god distrikts- og senterpartipolitikk. Ifølge Bartnes var vedtaket eneste måten å sørge for at et tredje landsdekkende mobilnett får etablere seg i Norge. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.