JUSS OG SAMFUNN

Truer med nettsensur

Tyrkias statsminister vurderer å stanse Facebook og Youtube.

Demonstrasjoner mot Tyrkias statsminister Erdogan etter lekkasjer i forrige uke av opptak der Erdogan og hans sønn angivelig diskuterer hvordan de skal skjule store pengemengder.
Demonstrasjoner mot Tyrkias statsminister Erdogan etter lekkasjer i forrige uke av opptak der Erdogan og hans sønn angivelig diskuterer hvordan de skal skjule store pengemengder. Bilde: Nazim Serhat Firat/LEJO/Sipa Press
7. mars 2014 - 08:01

Ankara (NTB-AFP): Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan truer med å stenge Facebook og YouTube etter at en rekke avslørende lekkasjer har bidratt til en eskalerende korrupsjonsskandale.

Erdogan har allerede strammet myndighetenes grep om internett, noe som har utløst omfattende kritikk både hjemme og ute. I et TV-intervju torsdag sa han at det er flere skritt som kan tas, blant annet et forbud mot de to sosiale mediene.

Presset mot ham og regjeringen hans har økt etter lekkasjer i forrige uke av opptak der han og hans sønn angivelig diskuterer hvordan de skal skjule store pengemengder.

Erdogan avfeide dem som en ondsinnet og umoralsk sammenstilling av klipp gjort av rivaler for å skade ham foran lokalvalget 30. mars.

En rekke andre lekkasjer viser hvordan Erdogan blander seg inn i handelsavtaler og rettssaker.

RYSTET: Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan truer med å stenge tilgangen til Facebook og Youtube etter en rekke ubehagelige avsløringer for ham og den sittende regjeringen.
RYSTET: Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan truer med å stenge tilgangen til Facebook og Youtube etter en rekke ubehagelige avsløringer for ham og den sittende regjeringen. Bilde: Stefan Boness/Sipa Press/All Over Press

Erdogan og hans regjering er rystet av en korrupsjonsskandale som først brøt ut i desember i fjor og som involverer mange av statsministerens nærmeste politiske allierte og forretningsforbindelser.

(©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.