Truer med sak om Telenors nett er best

«Best dekning» er viktig i mobilbransjen. Nå slår Netcom hardt til mot Telmore-sjef Christian A. Aanestad.

Det danske lavprisselskapet Telmore eid av TDC blir truet med søksmål fra NetCom, fordi selskapet kaller Telenors nett for «Norges beste».

Mobilselskapet Telmores konsept ligner det Chess tilbød, med billige tellerskritt i Telenors nett. Telmore hevder allerede å ha kapret mange kunder fra Chess, som dermed er tilbake til Telenors nett.

Telmore tilbyr billig mobiltelefoni som kundene administrerer via Internett. Mobilselskapet bruker nettet til Telenor, og gjør et poeng av dette på sine nettsider på www.telmore.no, der de skriver: «Telmores kunder bruker Telenors landsdekkende mobilnett. Her får du best dekning og markedets høyeste kvalitet - til Telmores lave priser.»

Dette har åpenbart truet NetCom som nå har sendt Telmore et brev hvor de ber om å slutte å bruke betegnelsen «best» om Telenors nett.

- En pussig måte å hindre konkurranse på. Vi mener at NetCom heller bør konsentrere sine krefter om sin egen forretning og sine egne kunder, sier Christian A. Aanestad, markedssjef i Telmore.

Han mener NetCom har hatt utfordringer med stabilitet og oppetid i sitt eget nett flere ganger det siste året.

- De bør heller rette innsatsen rundt å forbedre seg selv, snarere enn å sende trusselbrev til oss som bruker et stabilt nett via Telenor, fortsetter han.

Han begrunner det med at mange Chess-kunder var fornøyd med å være i Telenors nett, og at de var misfornøyde med overgangen til NetCom.

Telmore startet opp i Norge i midten av september og passerte kunde nummer 1.000 etter kun et par uker.

Men det er ikke første gang NetCom forsøker å skremme konkurrenter. I NetComs trusselbrev til Telmore står det at Foon umiddelbart må stoppe med å kalle Telenors nett for det beste.

- Her har man tilsynelatende brukt et standardbrev og glemt å bytte ut navnet fra forrige utsending. Det er direkte useriøst at Netcom truer med søksmål og ikke engang korrekturleser sine egne trusselbrev, framholder Aanestad.

Han tilføyer at Telmore er blitt gjort oppmerksom på at Forbrukerombudet fattet et vedtak i 2004 som gjorde at Telenor selv sluttet å bruke betegnelsen ’beste’ om sitt nett, og vil derfor justere dette.

Til toppen